Personeel

Personeel is vaak de grootste kostenpost op uw balans. Wettelijk bent u als ondernemer verplicht uw werknemers door te betalen bij ziekte. Met een zieke medewerker lopen uw kosten door en blijft de omzet wellicht achter. Een zieke medewerker kan uw onderneming flink in financiële problemen brengen.

Zuid Verzekeringen kan u een passend verzuimpakket aanbieden.

Ziekengeldverzekering

Hiermee is uw personeel verzekerd voor twee jaar doorbetaling van het loon bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Als u kiest voor een langere eigen risico periode, dan kan dat een forse premiebesparing opleveren.

WGA verzekering

U betaalt aan het UWV voor iedere werknemer een WGA premie. Deze premie betaalt u als een medewerker na 104 weken nog gedeeltelijk ziek of arbeidsongeschikt is en nog niet volledig is teruggekeerd op de arbeidsmarkt. U kunt ervoor kiezen om WGA eigen risico drager te worden en dit als ondernemer zelf te verzekeren.

WIA aanvullingsverzekering

Als ondernemer kunt u het personeel verzekeren voor een WIA aanvullingsverzekering. Een medewerker krijgt een WIA uitkering als hij na 104 weken nog steeds ziek of arbeidsongeschiktheid is voor meer dan 35%. Als gevolg hiervan kan uw werknemer flink in financiële problemen komen vanwege de directe impact op zijn/haar inkomen. Een WIA aanvullingsverzekering geeft dekking om het loon voor de zieke of arbeidsongeschikte medewerker aan te vullen.